«مبروك البراءة يا زعيم.. وننتظر النصر فى باقى التهم»، كتب مؤسسو صفحة «محبى السيد الرئيس محمد حسنى مبارك» هذه العبارة بعد دقائق قليلة من النطق بالحكم على الرئيس المخلوع فى قضية قتل المتظاهرين أمس، معلقين على براءته فى تهمة الفساد المالى. عبارات المباركة انهالت على الصفحة، على موقع الفيس بوك، بعد الحكم بانقضاء المدة الجنائية ضد مبارك فى قضية التربح الخاصة بحصوله ونجليه على فيللات بأسعار متدنية من حسين سالم مقابل تسهيل حصوله على مساحات من الأراضى بشرم الشيخ.
«الرئيس مبارك خد براءة فى تهمة الفساد واستغلال النفوذ.. والحمد لله على الحكم ده علشان مفيش أى واحد ثورجى يتكلم تانى عن سيده مبارك.. وبالنسبة لقضية قتل المتظاهرين اللى كل الظباط خدوا فيها براءة.. ده يخلينا نعرف إن الحكم ده سياسى لتهدئة الشارع المصرى.. بس كلنا واثقين من براءتك ياريس وربنا معاك»، كانت إحدى العبارات التى كتبت بالصفحة.
مؤسسو الصفحة اعتبروا أن الحكم جاء لصالح الرئيس المخلوع، وقالوا «حكم النهارده يثبت براءة الرئيس حسنى مبارك من كافة التهم المنسوبة إليه.. خاصة قتل المتظاهرين، لأن المساعدين خدوا براءة، ورفعت قال مفيش دليل على قتل الثوار بأسلحة الشرطة.... والاستئناف هيثبت الكلام ده».